Uge Sex

Uge Sex-kampagnen er Sex & Samfunds indsats for seksualundervisning i øjenhøjde med eleverne. Kampagnen, som omfatter alle klassetrin og handler om at øge børn og unges viden og styrke deres evne til at træffe gode valg i forhold til trivsel, rettigheder, relationer, seksualitet og sundhed. Men er det ikke kun mennesker som har sex. Det har Hvidovres NaturCenter Quark sat fokus på!
9. februar 2016

Igen i år er der booket fuldt op til Uge Sex undervisningen på Quark. Som et supplement til sexualundervisningen på skolerne, er det en lidt anden indgangsvinkel der blev taget.  
Med afsæt i dyrenes verden, bliver der i løbet af de 2 timer klasserne er på besøg, draget paralleller til mennesket.
Der blev snakket om parringsritualer blandt smådyrene i haven. Det er noget af en øjenåbner at gråspurvene er utro, at krabbeedderkoppe-hannen binder hunnen fast før parring og at en kældersnegl har en 25 cm lang penis.  
Lidt inde i forløbet bliver det en lidt mere ”hands on” oplevelse, når eleverne får forskellige ting på bordet, som de skal gætte hvad er. De bliver således præsenteret for en pose med ornesæd, insemineringsrør, væddersele og til sidst et underliv fra et får samt penis og testikler fra en vædder. Med handsker på er der mulighed for at undersøge tingene nærmere samtidig med at der bliver fortalt om sammenhæng og funktion– eller som van Deurs ville sige det:  ”Hvad er tid, sted og anvendelse?”. 
Med et mere videnskabeligt indslag, skal eleverne se på ornesæd i mikroskop, og der bliver flittigt taget billeder gennem okkularet. 
For mange af eleverne er noget af det temmelig grænseoverskridende, der er derfor plads til at sige ”ad” og man kan deltage i det omfang som man kan magte. Men langt de fleste elever kommer hurtigt over at det er lidt klamt, og er meget nysgerrige og fagligt engagerede. 
Alt i alt er programmet en rigtig stor succes og eleverne har helt sikkert fået en stor oplevelse og taget en masse viden med sig.